Evde Siyah Üzüm Suyu Nasıl Yapılır?

Evde Siyah Üzüm Suyu Nasıl Yapılır?

Kalp hastalıklarına karşı koruyucu, vücuttaki iltihaplanmaları azaltan vitamin deposu siyah üzüm suyu diyabete karşı da oldukça etkilidir. Çocukluk döneminden itibaren tüketilmeye başladığında siyah üzüm suyu yaşla birlikte ortaya çıkan kemik erimesi gibi problemlerin önüne geçer. Bu yüzden çocuk döneminde tüketilmesi önemlidir. Sağlıklı bir iskelet yapısına sahip olmamıza yardımcı olur. Siyah üzümün içerisinde bulunan demir vücuda bol miktarda enerji verir. Zinde hissetmek için, demir eksikliğinden kaynaklı yaşanan yorgunluğu azaltmak için siyah üzümü suyu içebilirsiniz. Düzenli kullanımda da faydaları iki katına çıkacaktır. Sadece bunlarla kalmıyor, göz sağlığını da koruyan siyah üzüm suyu hem sağlığımızı korumaya yardım ediyor hem de mutfakta da lezzetli bir yardımcı görevi görüyor. Yemeklerin yanında içilebilen ayrıca tatlı tariflerinde de kullanılan siyah üzüm suyunu evde yapmak da oldukça kolaydır. Tek başına da ani tatlı krizlerinde tatlı ihtiyacınızı karşılayacak olan siyah üzüm suyu obeziteden korunmak için de oldukça faydalıdır.

Evde siyah üzüm suyu yapımı ortalama 15 dakika sürmektedir. İhtiyacınız olan malzemeler:

-Siyah üzüm

-Şeker

-Su (isteğe bağlı)

İlk olarak üzümleri güzelce yıkayın ve bir tencereye alın. Kaynamaya başlamadan önce üzümün tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Böylece şeker miktarını ona göre ayarlamış olursunuz. Tencereye aldığınız üzümleri kaynamaya bırakın. Orta ateşte kaynayan üzümler bir bir patlayacaktır. Üzümler tamamen yumuşayıp patladıktan sonra bir süzgeçten geçirin ve tortusunu bir kenara ayırın. Suyunu tekrar ocağa alın ve şeker ilave edin. Eğer üzüm tadının yoğun olmasını istiyorsanız ekstra su eklemenize gerek yok. Tadını hafifletmek için su ilave edebilirsiniz. Yine şekersiz tercih etmek isterseniz de şeker eklemenize gerek yoktur.

Evde siyah üzüm suyu cam kavanozda saklanacaksa sıcakken kavanozlara konmalı ve ağzı sıkıca kapanmalıdır. Eğer plastik şişelerde saklanacaksa soğumasını beklemelisiniz.

Vitamin ve sağlık deposu olan siyah üzüm suyunu evde yapmak işte bu kadar kolay.

Sağlıklı bir hayat için tüketilmesi oldukça önemli olan siyah üzüm suyunu beslenmenize dahil etmeniz önerilir. Katkısız ve koruyucusuz doğal meyveden elde edilen siyah üzüm suyuna Fındık Dalı ile bir tıkla ulaşabilirsiniz.  Fındık Dalı Isabella kokulu üzüm suyunu satın almak için buraya tıklayın.

Üzüm Suyu Nasıl Çıkarılır?

Üzüm suyu çıkarmanın yollarından ilki kaynatma yöntemidir. Özellikle evde üzüm suyu çıkarma işlemi gerçekleştirecekseniz kaynatma yöntemi ile üzüm suyu çıkarabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise fabrikalarda üzüm suyu çıkarma makinaları ile kaynatmadan çıkartılır. Meyveler makinada preslenerek suları çıkartılır.

 

Bir Bardak Üzüm Suyu Kaç Kaloridir?

Bir bardak üzüm suyu kaç kaloridir sorusunun cevabı 110 kaloridir.

Bir orta boy bardak üzüm suyunda 83 kalori bulunmaktadır.

Bir küçük bardak üzüm suyunda ise 55 kalori bulunmaktadır.

Üzüm suyu çok sağlıklı ve şifalı bir içecek olmasına rağmen içerdiği şekerden dolayı bazı kişilerde kilo problemi yaratabilir. Bu yüzden tüketirden porsiyon kontrolü yapmanız ve gerektiği miktarda tüketmeniz önerilir.

Üzüm Suyunun Faydaları Nelerdir?

Üzüm suyu oldukça şifalı bir içecektir. En bilinen özelliği içerdiği antioksidanlarla kan yapıcı olmasıdır. Kalp hastalıklarına yatkın olan kişilere de özellikle önerilen bir içecek olan üzüm suyu, 7’den 70’e tüketilmesi önerilir. A vitamini, B vitamini, C vitamini, potasyum ve demir açısından çok zengin olan üzüm suyu hastalıklara karşı koruma kalkanı görevi görür. Alternatif tıpta da kullanılan üzüm suyunun faydaları saymakla bitmez. Tam bir vitamin ve sağlık deposu olan üzüm suyunun işte bazı faydaları:

 

  • Üzüm suyu kalbi kötü kolesterolden korur.
  • Üzüm suyu bağışıklığı artırır hastalıklardan korur.
  • Üzüm suyu kalp tıkanıklığını önler.
  • Üzüm suyu metabolizmanın çalışmasını ve gelişmesini sağlar.
  • Üzüm suyu kilo vermeye yardımcı olur.
  • Üzüm suyu cildi güneşten korur, yaşlanmayı engeller ve cildi yumuşatarak elastikiyet kazandırır. Aynı zamanda cilt tonunun eşitlenmesine de yardımcı olur.
  • Üzüm suyu saç dökülmesini önler. Saçlara doğal bir parlaklık verir, kepek probleminin azalmasına yardımcı olur.
  • Üzüm suyu kemik gelişimini destekler.
  • Üzüm suyunun alerjilere de etkisi vardır. Özellikle vücutta oluşan kaşıntılarda üzüm suyunun etkisi gözlemlenmiştir.
  • Üzüm suyu hazımsızlığa ve migrene çok iyi gelir.
  • Üzüm suyu böbrek rahatsızlıklarına ve astıma çok iyi gelir.
  • Üzüm suyu bağırsakları da rahatlatır.
  • Düzenli olarak tüketildiğinde üzüm suyu karaciğerdeki zararlı hücrelerin birikmesini önler.
  • Üzüm suyunun içerisindeki şeker çok çabuk vücuda karışır böylece enerji sağlar.
  • İşte üzüm suyunun ciltten saça, saçta vücut sağlığına iyi geldiği birçok yer vardır. Çok faydalı bir içecektir.
  • Kansızlık problemi yaşayan bireylere özellikle tüketilmesi de önerilir. Hem meyveyi yiyerek hem de suyunu içerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Şeker hastası bireylerin tüketirken porsiyona dikkat etmesi gerekir çünkü üzüm suyu oldukça şekerli bir içecektir. Aynı zamanda kilo problemi yaşayan bireyler de tüketirden porsiyon kontrolü yapmalıdır. Kan ve damar hastalıklarına sahip bireylerin de günde bir bardak içmesi önerilir.
Bloga dön