Koleksiyon: Fındık Çeşitleri

 

Fındık çok lezzetli ve çok sağlıklı bir besindir. Ülkemiz de fındık üretimine elverişli bir ülkedir. Hatta dünyada fındık kalitesi en yüksek olan ülke Türkiye’dir. Fakat her sene fındıktan aynı derecede verim alınmaz.

Fındık toplanması, hasadı birçok faktöre göre senelik olarak değişebilir. İklim şartları vb. durumlar göz önünde bulunduğunda her yıl aynı oranda fındık üretimi sağlanmamaktadır. Ülkemizde bazı yıllar daha çok, bazı yıllar daha az fındık üretimi gerçekleştirilir. Bu da oldukça normal bir durumdur.

Ülkemizde yetişen 3 çeşit fındık çeşidi vardır. Fındık çeşitleri yetiştikleri bölgeye göre farklılık gösterir. Fındık üreticileri tarafından bu fındıkları ayırt edebilmek için her birine farklı isimler verilmiştir. Bu fındıklar şekil ve özelliklerine göre gruplara ayrılmıştır. Yuvarlak fındık, badem fındık ve sivri fındık olarak üçe ayrılan fındık çeşitlerini yakından tanıyalım:

Yuvarlak Fındık: Yuvarlak fındıkların kendi içinde de birçok çeşidi vardır. Ülkemizde yetişen en önemli fındıklar yuvarlak fındık grubunda yer alan tombul fındıklardır. Tombul fındık her yıl ülkemizde verim alınan bir fındık türüdür. Tombul fındık haricinde yuvarlak fındık kategorisine giren diğer fındık çeşitler ise; palaz fındık, foşa fındığı, çakıldak fındık, kalınkara fındık, kargalak fındık, uzunmusa fındığı, mincane fındığı, cavcava fındığı ve kan fındığıdır. Bu fındıkların her biri farklı yörelerde yetiştirilmektedir.

Sivri Fındık: Sivri fındık tüm fındık yetiştirilen bölgelerde görülür. Sivri fındık haricinde de bu kategoride bulunan fındık çeşitleri ise; incekara fındık, acı fındık ve kuş fındığıdır.

Badem Fındık: Bu gruptaki fındık çeşitleri ise; yuvarlak fındığı, yassı badem fındığı ve değirmendere fındığı bulunmaktadır.

Ülkemiz fındık üretimi konusunda çok elverişlidir. Geçmişten beri fazlasıyla tüketilen bir ürün olan fındık hem Türkiye hem de dünya için oldukça önemli bir besindir. Kendi başına protein deposu olması, hastalıkları önlemesinin yanında gıda sektöründe de önemli bir payı vardır. Fındık birçok yiyeceğe katılarak ekstra lezzet katmaktadır. Gofret, bisküvi, kek, kurabiye birçok tatlıda fındık kullanılır. Sadece tatlı değil tuzlu tariflere de oldukça yakışır. Fındık glutensiz yapısı ile glutene hassasiyet gösteren bireyler için lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı bir alternatiftir. Fındıktan glutensiz ekmek yapmak da mümkündür. Fındıktan birçok ürün elde edilebilir. Ezme, krema, kolonya günümüzde en popüler olarak ürünlerdir. Vegan, vejetaryen, sporcu, 7’den 70’e birçok bireyin severek tükettiği fındık bugün sofralarımızda birçok çeşidini tüketmekteyiz.

Lezzetli Fındık Çeşitleri

Fındığın birden fazla çeşidi vardır. En lezzetli fındık çeşitleri kişinin damak tadına göre değişir. İnsanlık geliştikçe bu gelişmeler gıda sektöründe de yaşanmaya başlamıştır. Gelişen damak tatları ve trendler ile birbirinden farklı lezzete sahip fındık çeşitleri de ortaya çıkmıştır. Tuzlu iç fındık ve damat fındığı da bunlardan ikisidir. Tuzlu fındık, dışı tuzla kaplı kavrulmuş bir fındık çeşididir. Tuzlu atıştırmalık olarak oldukça lezzetlidir. Birçok içeceğin yayında atıştırmalık olarak ikram edilmektedir. Tatlı mı tuzlu mu sorusunun cevabı sizin için tuzluysa tuzlu fındığı mutlaka denemelisiniz. Hem protein deposu hem lezzetli bu atıştırmalık tuzlu severlerin yeni favorisi olacaktır. Fındık Dalı’ndan sipariş vermek için hemen tıklayın.

Eğer tatlı severlerdenseniz ise sizin için Damat Fındığını yani şekerli fındığı öneriyoruz. Akçakoca’da Damat Fındığı olarak bilinen kültürel bir atıştırmalık olan şekerli fındık tatlı severlerin çok seveceği bir lezzettir. Mantığı tuzlu fındık gibi olan Damat Fındığının yapımı da oldukça basittir. Dışı şeker ile kaplanır. Böylece lezzeti iki kat artmış olur. Damat Fındığını henüz denememiş veya ilk defa duyuyorsanız şimdi Fındık Dalı’ndan hemen sipariş verebilirsiniz. Tüm lezzetli fındık çeşitlerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Tat olarak klasikten yanaysanız sizler için de kavrulmuş ve naturel olarak çeşitler bulunmaktadır. Kavrulmuş fındığın lezzetine lezzet katmak isteyenler için çifte kavrulmuş fındık seçeneği de bulunmaktadır. Fındık Dalı’nda tüm bu lezzetli fındık çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Siparişinizi oluşturmak için acele edin!

Fındık Dalı İle Birbirinden Lezzetli Fındıklara Ulaşın

Fındık, Türkiye’de Karadeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. Düzce’nin Akçakoca ilçesinde de Türkiye’nin en lezzetli fındıkları yetiştirilir. Hatta Akçakoca fındığındaki linoleik asit miktarı olarak Giresun sarı fındığından daha yüksek olduğu belirlenmiştir. Linoleik asit vücudumuzdaki birçok fonksiyonun doğru çalışmasına yardımcı olan bir asit çeşididir. Kuru cilt, kırılmaya meyilli saç, saç dökülmeleri vb. sağlık problemleri de linoleik asit ile ilişkilidir. Akçakoca’nın lezzetli ve sağlığa faydalı fındıkları da linoleik asit açısından oldukça zengindir. Siz de sağlıklı tercihlerde bulunmak ve mutfağınıza lezzet katmak istiyorsanız beslenme rutininize fındığı da ekleyebilirsiniz. Fındık Dalı olarak bizler de lezzet ve vitamin deposu fındıkları tüm Türkiye’ye bir tıkla ulaştırıyoruz. Çiğ fındık, kabuklu fındık, kavrulmuş fındık, çifte kavrulmuş fındık, tuzlu fındık, şekerli fındık, fındık ezmesi, fındık kreması ve hatta yiyecek harici fındığa doyamayanlar için fındık kolonyası ile fındığa dair tüm ürünlere ulaşmak için tıklayın.

İlgili ürünler