Fındık Kreması Nasıl Yapılır?

Fındık Kreması Nasıl Yapılır?

Fındık yüksek miktarda protein içerir. Protein haricinde vitamin kaynağı da olan fındık enerji vermesi sebebiyle de özellikle sporcular ve gelişme çağındaki çocuklar için çok faydalı bir kaynaktır. E vitamini, magnezyum, bakır, potasyuma sahip olan fındık mineral açısından da oldukça zengindir. Vegan ve vejeteryan beslenen bireyler için de önemli bir yere sahip olan fındık, hastalıklara karşı da koruma sağlar. Fındık lifli yapısından kaynaklı tok tutan da bir besindir. Bu yüzden diyet programlarında da tercih edilir. Fındık faydalı yağlara sahip olan bir besindir. Fakat içerisindeki yüksek miktarda yağdan kaynaklı kalorisi de oldukça yüksektir. Diyet yapıyorsanız veya beslenmenize dikkat ediyorsanız porsiyon ayarı yapmanız gerekmektedir. Önceleri kuruyemiş olarak tüketilen fındık gelişen teknoloji ile mutfaklarda farklı formlarda karşımıza çıkmaya başlamıştır. Bu kadar lezzetli ve faydalı bir besin olan fındıktan da zaman içerisinde çeşitli farklı ürünler elde edilmeye başlamıştır. Bunlardan bir tanesi de fındık kremasıdır. Fındık kreması özellikle kahvaltılık olarak tüketilen oldukça lezzetli bir kremadır. Ekmek üstü olarak tüketilen fındık kremasını çocuk, yetişkin, yaşlı birçok her yaştan insana hitap eden bir lezzettir. Kahvaltılık haricinde tatlılarda da kullanılan fındık kreması, birçok kişinin mutfağında yer almaktadır. Fındık kreması ile kurabiye, kek, pasta, sağlıklı barlar hatta baklava bile yapılabilmektedir. Tariflerinizi güzelleştirecek fındık kreması hem vitamin, mineral deposu hem de lezzet deposudur. Fındık kreması da oldukça kalorili bir üründür. Ekmek üstü lezzet olarak daha çok tüketilen fındık kremasının kalorisi ekmek ile de birleşince artacaktır. Bu yüzden tüketirken yine porsiyon ayarı yapmak gerekir. Ortalama bir tatlı kaşığı tüketmek size gün içerisinde bol miktarda enerji verecektir.

Peki fındık kreması nasıl yapılır?

Fındık kreması, içerisinde fındık, şeker ve yağ ile yapılmaktadır. Fındık ezmesi ile fındık kreması arasındaki fark da budur. Fındık ezmesi yapılırken yağ kullanılmaz, fındık kremasında ise ayçiçek yağı veya isteğe bağlı olarak fındık yağı kullanılır. İçerisine giren yağ ile kıvamı krema haline gelmektedir. Fındık kremasının da birçok çeşidini yapmak mümkündür. Tariflerinizde ve kahvaltılık olarak tüketmek için Akçakoca’nın lezzetli fındıklarından yapılan Fındık Dalı’nın fındık kremasını satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. %45 oranında fındıktan oluşan ve pancar şekeri ile tatlandırılan lezzetli fındık kremasını mutlaka deneyin!

Evde Fındık Kreması Nasıl Yapılır?

Evde fındık kreması da yapmak mümkündür. İhtiyacınız olan temel malzeme tabii ki lezzetli bir fındıktır. Fındık Dalı’nın fındık çeşitlerinden hemen buraya tıklayarak sipariş oluşturabilirsiniz. Naturel iç fındık, kavrulmuş fındık ve çifte kavrulmuş fındık çeşitleri ile ev yapımı fındık kremasını hemen yapmaya başlayabilirsiniz.

Bir miktar fındığı tavaya veya fırına alın. Güzelce kavrulmasını sağlayın. Fakat fındıkları kavururken yakmamaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde fındıklarınız yanabilir ve kremanız da acı bir krema olabilir. Kavrulan fındıkları bir kenara alın ve rondodan geçirmeye başlayın. Rondodan geçirdiğiniz fındıklar püre kıvamını alınca sırasıyla;

-Bal, şeker veya dilediğiniz bir tatlandırıcı

-Ayçiçek yağı veya fındık fındık yağı

-Vanilya (isteğe bağlı)

ekleyin. Rondonun kuvvetine bağlı olarak bu işlemi sürdürmeye devam edin. Kremamsı bir yapı elde edene kadar fındıkları ve diğer eklediğiniz malzemeleri rondodan geçirmeye devam edin. İstediğiniz krema kıvamını aldığında fındık kreması hazır olacaktır! Hazırladığınız krema ile birçok tarif de hazırlayabilirsiniz.

Fındık kremasında farklılık arayanlar için içerisine biraz kakao ekleyerek fındık kremanızı kakaolu da yapabilirsiniz. Fındık Dalı’nın birbirinden lezzeti tüm krema çeşitlerini incelemek için hemen tıklayın.

Fındık Kreması Kilo Aldırır Mı? Fındık Kreması Kaç Kalori?

Fındık oldukça kalorili bir besindir. İçerisinde yüksek miktarda yağ bulunmaktadır. Fakat bu yağ zararlı bir yağ değildir. Aksine vücudumuz için faydalı olan yağlar, mineraller ve vitaminlere sahiptir. Enerji verici özelliğinden dolayı kalorisi yüksektir. Ana maddesi fındık olan fındık kreması da kalorisi yüksek bir üründür. Tüketirken belli porsiyonlara göre tüketirseniz sağlığınız ve kilonuz için hiçbir problem yaşamazsınız. Aksine hem faydalı hem de lezzetli bir ürün tüketmiş olursunuz. Bir su bardağı fındık neredeyse 1000 kalori olduğunu düşünürsek 1 yemek kaşığı fındık kremasında yaklaşık 15 gram 75-80 kalori bulunmaktadır. Sağlıklığınıza dikkat etmek için ortalam 1 tatlı kaşığı tüketmeniz tavsiye edilir. Özellikle spor öncesi veya herhangi bir fiziksel aktiviteden önce tüketmeniz ile birlikte size fazlasıyla enerji verecektir. Daha dinç ve hareketli olmanıza yardımcı olacaktır. Porsiyon ayarlaması yaparken günlük almanız gereken kalori ihtiyacına göre fındık kremasının porsiyonunu da ayarlayabilirsiniz. Kalori ihtiyacın kişinin yaşı ve fiziksel özelliklerine göre farklılık gösterecektir.

Atıştırmalılarınızda hem lezzet hem de sağlık arıyorsanız fındık kreması ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir üründür. Fındık Dalı’nın lezzetine doyamayacağınız fındık kremasını hemen şimdi sipariş edin. Sadece fındık değil aynı zamanda badem kreması ve hindistan cevizi kreması da bulunmaktadır. Fındık kreması ve diğer tüm krema çeşitlerini incelemek için tıklayın.

Bloga dön